Betning

Vi på Stål & Rörmontage i Sölvesborg AB utför betning av högsta kvalité

Vi på Stål & Rörmontage i Sölvesborg AB utför betning av högsta kvalité. Så, för att reda ut vad betning egentligen innebär så är det alltså en viss form av ytbehandling. När rostfritt stål utsätts för högre temperaturer så bildas det oavsiktligt oxider på ytan av stålet vilket i sin tur resulterar i att stålet kan förlora sina rostfria egenskaper och behöver därför återställa det rostfria skiktet på stålen i form av att man sänker stålet i ett syrabad - detta är processen som är betning. ​

Val av rätt metod

Stålkonstruktioner behöver vanligtvis tvättas och blästras före ytbeläggning. Men det vi rekommenderar utifrån en korrosionsbeständighetsynpunkt är betning överlägset bäst. Vi hjälper dig välja rätt ytbehandlingsmetod eller materialval som medför minimalt med underhåll av dina stålkonstruktioner.

Rätt materialval

Oavsett om du vet vilket material du önskar eller vill ha vår hjälp, kan vi redan på konstruktionsbordet hjälpa dig välja rätt typ av stål för att både hållfasthet och ytbehandling ska bli optimal. Det kan även handla om att välja rätt ytbehandling när olika material ska kombineras.

Miljögodkänd Bethall

Vi har en av Sveriges största bethallar och klarar därmed av att hantera stora produkter vilket ger er som kund oändliga möjligheter hos oss på Stål & Rörmontage i Sölvesborg AB. Bethallen är utrustad med en reningsanläggning som avskiljer syra och restprodukter från sköljvattnet, avfallet skickas sedan vidare för deponi.

Om ni behöver hjälp med betning tveka inte att höra av er, vi löser era problem.